Vi er stolte af HUMMEREN i Køge

Køge Kommune kan vi være stolte af. Vi er en kommune man kender, besøger og beundrer. Her blomstrer erhvervslivet. Idrætslivet er rigt og mangfoldigt. Køges midtby er en smuk oase af historiske bygninger og et hyggeligt handelsliv. I Køge er vi er kreative og fulde af visioner. En af de nye store visioner kommer fra byens museum, Køge Museum, som søsatte idéen med at bygge HUMMEREN, en rekonstruktion i fuld størrelse af en fregat fra 1600-tallet. Projektet er nu nået så langt, at det er løsrevet for Køge Museum og har fået sit eget liv.

Da projektet blev lanceret for et par år siden, var der mange, som anså det for ren utopi! Men som det siden har udviklet sig, har ideen bidt sig fast hos byens befolkning, hvoraf flere allerede er frivilligt gået ind i realiseringen af dette unikke ”katedralprojekt”. Køge Kommune har også bidraget til, at projektet er kommet et skridt videre mod dets realisering.

Med tanke på Køge Bys historie, og ikke mindst købstadens relation til Køge Bugt og Østersøen, er der ingen tvivl om, at HUMMEREN skal ligge i Køge havn og fortælle om byens storhedstid i 1600-tallet, som alle de velbevarede bygninger omkring Køge Torv allerede gør.

I kong Christian 4’s tid har borgerne i Køge set HUMMEREN sejle forbi ude på Køge Bugt. Skibet har været med til at gøre vandvejene sikre, således at byens købmænd har kunnet eksportere korn og andet fra det velstående bagland og hjembringe udenlandske varer og kostbarheder til Køge og derved gøre den til en velstående by. Den by vi ser i dag.

Der er absolut ingen tvivl om, at HUMMEREN vil bidrage til at sætte Køge på verdenskortet. Mange vil komme til byen for at besøge skibets byggeplads. Når HUMMEREN engang er udrustet, vil den også blive til en enestående sejlende ambassadør for Køge udover at være en perfekt ramme for det gode maritime liv i Køge. I fremtiden vil vi i Køge Havn have en original kongelig fregat fra 1600-tallet, som vi vil være stolte over at kunne byde borgerne og byens gæster ombord og tage dem ud at sejle på Køge Bugt og videre ud i den store verden!

Flemming Christensen

Borgmester i Køge

Kontakt

Lars Nielsen 

Foreningen HUMMEREN

Køge Museum

Nørregade 4, 4600 Køge

 

Tlf: 31 34 03 20